Workshop: Back on Track

“Lichamelijke fitheid is de eerste vereiste voor geluk.”

Joseph Pilates

Vang je in de wandelgangen iets te vaak op dat jouw personeel last heeft van rugpijn? Draait de arbo-arts overuren, met een wachtlijst van zes weken tot gevolg? Dan wordt het tijd om een rugtraining workshop aan te bieden. Rugpijn is in de meeste gevallen te herleiden tot een slechte
lichaamshouding. Een betere houding valt te corrigeren dankzij oefeningen die thuis en on the job
uitgevoerd kunnen worden. Proactief handelen blijft ook hier het devies. Rugpijnvrij personeel zorgt voor een fijne sfeer en boekt betere resultaten.

In een paar behandelingen van de fysiotherapeut zal niet al je personeel van rugpijn verlost raken. Het gevolg? De medewerkers worden onnodig van het kastje naar de muur gestuurd – en jij zit met de uitval! Dana’s workshop ‘Back on Track’ pakt het probleem bij de oorzaak aan. Werken aan een gezonde rug hoeft echt geen langdurig traject te zijn. Het begint met zelfonderhoud. Het voorzien in ergonomische meubelen is niet voldoende. Goed zitten is toch een werkwoord?  Medewerkers hebben fysieke actie nodig om rugklachten de baas te blijven.

Rugtraining specialist Dana Paat geeft al jaren trainingen waarin zij mensen leert om met hun eigen rugklachten te voorkomen en te verminderen. Een betere rug begint bij jezelf! We weten allemaal dat zittend werken een enorme risicofactor vormt bij het ontstaan van rugpijn. Het wordt daarom hoog tijd dat we mensen aanleren om hun rug op de juiste manier te onderhouden. Je onderhoudt je wagenpark toch ook vóórdat iedereen met panne langs de kant van de weg staat?

Blijf niet langer onnodig met rugpijn rondlopen.

People Posture Profit