Pilates

“Change happens through movement and movement heals” – Joseph Pilates 

Denk eens na over de manier hoe jouw houding van invloed is op jouw omgeving, hoe mensen jou waarnemen en hoe je jezelf waarneemt. Met een mooie lichaamshouding laat je zien dat je zelfverzekerd, aantrekkelijk en intelligent bent. Pilates zorgt voor snelle en lange termijn resultaten voor iedereen die het maximale vermogen uit zijn persoonlijke relaties en
carrière wil halen en blijvend vooruitgang wil boeken.

WAT ONDERSCHEID PILATES VAN ANDERE FITNESS
METHODES EN BEWEGINGSVORMEN?

De woorden van Joseph Pilates, de oprichter van de Pilates methode, blijven nog altijd van kracht. Ik spreek uit ervaring. Tien jaar lang kampte ik met rugklachten. Na mijn zwangerschappen verergerde mijn rugklachten en daar kwamen ook nog eens bekkenklachten bij. Ik heb de Pilates methode gebruikt om mijn lichaam te herstellen. Sindsdien heb ik geen last meer. Wat Pilates onderscheidt van andere fitness methodes zijn de zes basisprincipes en het gebruik van de ‘powerhouse’ (de term voor de buik- en bilspieren, heupen en lage rugspieren).
De zes principes van Pilates zijn:

  • Controle
  • Centrum
  • Concentratie
  • Precisie
  • Flow
  • Ademhaling

 

Moving with control from your center with concentration and
precision while using proper breathing to create a natural flow
from one exercise to the next is Pilates in action

 

HOE WERKT PILATES IN JOUW VOORDEEL?

Pilates benadert disbalans in het lichaam met de overtuiging dat je eerst je “powerhouse” oftewel core, moet versterken. Zoals een sterke boomstam vele takken kan dragen, is de (draag)kracht van alle ledematen afhankelijk van een sterke core. Met een sterke core als basis kan een lichaam zich probleemloos voortbewegen. Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en houding én:

  •  concentratie & focus
  • doorbloeding & ademhaling
  • spierbeheersing & coördinatie
  • slaapkwaliteit & spierontspanning

De Pilates methode is ontworpen als een compleet systeem en is op zichzelf al voldoende om in vorm te blijven. Wat je doel ook is – een gezond conditieniveau behouden of uitblinken op het
gebied van sport en fitness – door Pilates voel je je jonger, sterker, veerkrachtiger en krachtiger in elk aspect van jouw leven. 

Als je nog nooit Pilates hebt gedaan word je waarschijnlijk verrast door de mate van controle en zelfbeheersing die het van je vergt. Pilates is soms ingewikkelder dan andere bewegingsvormen, omdat je bij elke beweging heel doelgericht met je energie en kracht om moet gaan. Door je focus op een bepaald deel van je lichaam te richten, dwing je je gedachten om invloed op je lichaam uit te oefenen en daarmee positieve veranderingen in je lichaam en geest teweeg te brengen.

Wil je je algehele conditie en welzijn verbeteren? Meld je dan aan voor een proefles:

Locatie Breda, Copacabana
Overakkerstraat 190
Dinsdag groep 1: 19:30 – 20:30
Dinsdag groep 2: 20:45 – 21:45
Woensdag: 09:00 – 10:00
In sommige gevallen van mensen met chronische rugklachten en verminderde mobiliteit raad ik aan om eerst mijn individuele rugtraining voor particulieren cursus  te volgen.

 

“Pilates zorgt voor mij voor meer stabiliteit. Hierdoor heb ik minder last van bekkeninstabiliteit.
Pilates is voor iedereen, ook mensen met lichte lichamelijk beperking kunnen de oefeningen meedoen. De oefeningen worden in stappen aangeboden. Na iedere les kom ik vrolijk, energiek thuis”.

“Ik ben pilates gaan doen voor mijn rug en om een sterkere core te krijgen. Het helpt mij wel!! Ik ga niet zo snel meer door mijn rug.
Daarbij beaamt mijn fysio dat het inderdaad heel goed is voor me”.

“Ik ben Pilates gaan doen, om mijn spieren wat losser te maken. Het is een gezellige maar ook een vrolijke les, niets moet maar je wordt gestimuleerd om er zoveel mogelijk uit te halen, zonder dat je je geforceerd voelt.

Dankzij de goede coaching blijven blessures uit, en voel ik mij een stuk soepeler maar ook ontspannen en gezonder”.