Archidome: voor Basisonderwijs

“Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn.”

Loesje

GEZONDE HOUDING, GEZONDE LEERLING
Voor een gezonde geest en lichaam staat een goede houding centraal. Sinds de Mammoetwet er kwam, is er geen kennis over de houding in het Onderwijs overgedragen aan de leerlingen. Het vele verkeerde zitten heeft, zonder enig besef van de jeugd, dramatische gevolgen op de ontwikkeling van hun lichaam en brein: van serieuze rugafwijkingen tot psychische problemen.
Zie je met lede ogen aan dat jouw leerlingen met ingezakte schouders de les volgen? Speciaal in de fase dat kinderen snel groeien is een goede lichaamshouding daarom van levensbelang. Een kind zal een leven lang plezier hebben van een correcte lichaamshouding. Dat voorkomt jaren later nog nare rugpijn en hoge zorgkosten.

Dankzij Archidome kun jij jouw leerlingen vanaf groep 6 op een vrolijke en praktische manier alles leren over een gezonde lichaamshouding.

Archidome biedt aan alle leraren en leraressen van Nederland de kans om een held te worden.
Net zoals in een echte raket is de crew het belangrijkst. Jullie crew van leerkrachten kunnen de helden worden die deze missie doen slagen. Leerkrachten staan aan de basis van een gezonde maatschappij. Archidome is een uniek klassikaal beweegprogramma waarbij leerkrachten spelenderwijs de rugconditie van kinderen helpen te verbeteren, met positieve gevolgen voor het fysieke en mentale welzijn van het kind. Goed leren zitten leer je niet door passief zitten op een ergonomische stoel. Dat leer je door de houdingsspieren actief te houden. Door het doen van dagelijkse oefeningen in de klas groeien kinderen op tot zelfverzekerde mensen met een krachtige houding. Met een goede houding kun je de wereld aan. 
Ga samen met jouw leerlingen op avontuur naar planeet Archidome. Heeft jouw klas voldoende ruggengraat?
Bezoek de website van Archidome: https://www.archidomegame.nl/basisonderwijs/