Individuele Rugtraining Cursus

“Lichamelijke fitheid is de eerste vereiste voor geluk.”
Joseph Pilates

Heb je overdag last van een zeurende pijn in je onderrug waardoor je ’s avonds uitgeput op de bank moet gaan liggen? Zou je dolgraag weer pijnvrij de hond willen uitlaten, met je kinderen willen spelen en de fut hebben om leuke dingen te doen of te sporten – dingen waar je vroeger nog zoveel plezier uithaalde? Je bent niet alleen! Miljoenen Nederlanders hebben elke week last van rugpijn. Niet zo vreemd dus dat er talloze “oplossingen” op de markt te krijgen zijn. Van smeersels tot kraaksessies, ze helpen zeker – eventjes! 
 
Veel fysiotherapeuten bieden slechts een quick fix. Een paar maanden verder schiet het wederom in je rug. De harde waarheid luidt: zonder zelfonderhoud zal je rugpijn terugkeren. Een goede bouwconstructie begint bij een stevig fundament. Een gezond lichaam is ook afhankelijk van een sterke wervelkolom. Daar ligt de basis voor het oplossen van rugklachten! Rugklachten ontstaan wanneer de wervelkolom uit balans is en daardoor niet goed functioneert. Meestal is een slechte houding de oorzaak. En die kun jij zelf verbeteren! Met de juiste training leg je de basis voor een rugpijnvrij leven.
 

Maak jezelf dus niet langer wijs dat je met rugpijn moet leren leven, maar focus op de oplossing. Neem de regie over je eigen rug!

 

Het 3 stappen plan:

Dana Paat’s rugtraining cursus is een zelfhulpprogramma. Dankzij Dana’s trainingsmethode leer je hoe je jouw rugpijn vandaag nog kan verlichten en rugklachten in de toekomst kunt voorkomen. Door dagelijks korte oefeningen te doen pak je het probleem stap voor stap aan. Door bij het fundament te beginnen, en daarvandaan rustig op te bouwen, is Dana’s trainingsmethode 100% veilig. Wanneer een fundament instabiel is, kun je het niet nog meer overbelasten. En daar gaan veel trainingsmethodes en beweging programma’s de mist in. Het is logisch dat je jezelf dan afvraagt: ’Hoe kom ik van rugklachten af?’ Het antwoord is: met een juiste opbouw en een correcte manier van trainen.
 
Met Dana‘s rugtraining cursus leer je op heldere wijze hoe rugpijn ontstaat en wat je er zélf aan kunt doen om rugklachten de baas te blijven. Je zult merken dat de resultaten blijven werken! In 3-stappen leg je het fundament voor een rugpijnvrij leven. Aan het einde van deze cursus weet je met welke oefeningen je de wervelkolom kunt versoepelen en versterken. En mocht er alsnog eens iets verkeerd schieten in je rug, dan bezit je na de training over de tools om je pijn eigenhandig te verhelpen. Dat bespaart je uitval en een dure gang naar de fysio! 

In stap 1 gaan we de wervelkolom eerst soepeler maken:

 

Stap 1 rugtraining:

 • Bindweefsel versoepelen
 • Decompressie ademhalingsoefeningen
 • Mechaniek van de wervelkolom verbeteren. Dit levert directe vermindering van je rugklachten op!

In de volgende stap gaan we jouw stabiliteit op de proef stellen:

Stap 2 rugtraining:

 • Tips voor op het werk
 • Houding verbeteren met behulp van statische oefeningen
 • Duurvermogen van de dieper gelegen rugspieren rustig opbouwen

In de laatste stap wordt de belastbaarheid vergroot met versterkende oefeningen:

Stap 3 rugtraining:

 • Stabiliteit verbeteren
 • Belastbaarheid vergroten
 • Ademhaling, Duurvermogen en stabiliteit optimaliseren

Inclusief:

 • 1 intakesessie van 30 minuten
 • 6x personal training van 60 minuten (in overleg 1 of 2x per week)
 • Basis Oefenboekje Prettiger & Pijnvrij Bewegen

Dankzij jouw doorzettingskracht en moed om rugpijn bij de oorzaak aan te pakken – weten we samen de rug weer te veranderen in een sterk en soepel geheel, zodat jij een prettig en pijnvrij leven kunt leiden.

Heb je last van specifieke, aantoonbare klachten zoals hernia, artrose, stenose, scoliose, etc. dan geldt deelname in overleg.