Missie Got Your Back

“We moeten aandacht hebben voor alle rollen die we
vervullen.”

Jochem Uytdehaage

Een onzichtbaar probleem
Lage rugpijn is van alle onderzochte ziekten dé aandoening die tot de meeste levensjaren met beperkingen leidt. Het is de meest voorkomende klacht bij de huisarts, maar de oorzaak van rugklachten is vaak niet aantoonbaar op een MRI-scan of röntgenfoto. Dat maakt het voor een leidinggevende niet makkelijk om de juiste hulp aan te bieden, vooral niet aan mensen die steeds terugkerende rugklachten hebben. Rugklachten beginnen al bij kinderen op jonge leeftijd. Bereiden wij onze kinderen lichamelijk wel goed genoeg voor op hun toekomstige zittende arbeidsleven?

Wat doe jij eraan?
We kunnen weinig veranderen aan dit digitale tijdperk, we brengen aardig wat uurtjes met een kromme houding achter het beeldscherm door. De gevolgen van een verkeerde houding wordt nog altijd onderschat. Een kromme houding veroorzaakt fysieke en mentale disbalans, zoals gewrichtspijn, hoofdpijn, buikpijn, artrose, vermoeidheid, meer angstgevoelens en overgevoeligheid voor stress, concentratie- slaap en ademhalingsproblemen. Deze klachten halen de productiviteit van jouw medewerkers behoorlijk omlaag. Een gezonde wervelkolom is dé basis voor een goed functionerend brein en lichaam. Verwaarloos je die, dan loop je al 2-0 achter op een vitaal brein en lichaam.

  Maak van rugtraining een lifestyle
  Nu zijn we in onze opvoeding en in het onderwijs nogal nalatig geweest in het overdragen van de kennis over de houdingsleer aan onze kinderen. Tot nu toe is er voor kinderen geen gerichte aanpak voor de preventie van rugklachten, waardoor hun weg naar volwassenheid gepaard gaat met chronische rugpijn. Inmiddels zijn deze kinderen opgegroeid tot een van jouw medewerkers en hebben ze nog steeds geen idee hoe zij hun rug in een goede conditie kunnen houden. Maar gelukkig is het nog niet te laat! Maak van rugtraining een lifestyle, een onderdeel van jouw bedrijfscultuur en voorkom onnodige rugklachten.

  Bijdragen aan een goed doel
  Ben jij een werkgever of leidinggevende die graag maatschappelijk verantwoord onderneemt? Dan heb ik een leuke oplossing voor jou waarin we samen de wereld een stukje beter kunnen maken: Terwijl we jouw medewerkers/collega’s leren hoe zij zélf hun eigen rugklachten kunnen voorkomen en verhelpen, worden basisschoolkinderen tegelijkertijd geholpen aan een goede houding en gezonde groeiontwikkeling. Dat scheelt later bakken met tijd en geld.

  Samen creëren we een rugpijnvrije generatie.

  Doe mee aan missie GOT YOUR BACK!
  Draag bij aan de verbetering preventie rugklachten door mensen aan een gezondere rug te helpen, zodat zij prettig en pijnvrij van hun werk en leven kunnen genieten. Het enige dat jij hoeft te doen is het rugtraining programma ‘Got Your Back’ aan te schaffen voor jouw medewerkers. Het door mij ontwikkelde leuke, leerzame en avontuurlijke beweegprogramma Archidome wordt dan automatisch gedoneerd aan een door jou uitgekozen basisschool. Daarnaast kun je ook wereldwijde natuurbeschermingsorganisaties steunen door Got Your Back polsbandjes en T-shirts aan te schaffen.

  Een win-win-win situatie!