Online rugtraining: voor Bedrijven

“Een goede gezondheid is niet iets wat we kunnen kopen. Maar het kan wel een zeer waardevolle spaarrekening zijn.”

Anne Wilson Schaaf

Vang je in de wandelgangen iets te vaak op dat jouw personeel last heeft van rugpijn? Draait de arbo-arts overuren, met een wachtlijst van zes weken tot gevolg? Dan wordt het tijd om een rugtraining te starten. Proactief handelen blijft ook hier het devies. Je onderhoudt je wagenpark toch ook vóórdat iedereen met panne langs de kant van de weg staat? Rugpijnvrij personeel zorgt voor een fijne sfeer en boekt betere resultaten. Rugtraining specialist Dana Paat geeft al jaren cursussen waarin zij mensen leert om met hun eigen rug aan de slag te gaan. Een betere rug begint bij jezelf!

We weten allemaal dat zittend werken een enorme risicofactor vormt bij het ontstaan van rugpijn. Het wordt daarom hoog tijd dat we mensen aanleren om op de juiste manier voor hun rug te zorgen. Werken aan een gezonde rug hoeft echt geen langdurig traject te zijn. Het begint met zelfonderhoud. Het voorzien in ergonomische meubelen is niet voldoende, want goed zitten is een werkwoord. Medewerkers hebben fysieke actie nodig om rugklachten de baas te blijven.

In een paar behandelingen van de fysiotherapeut zal niet al je personeel van rugpijn verlost raken. Het gevolg? De medewerkers worden onnodig van het kastje naar de muur gestuurd – en jij zit met de uitval! Dana’s rugtrainingcursus pakt het probleem bij de oorzaak aan. Rugpijn is in de meeste gevallen te herleiden tot een slechte lichaamshouding. Een betere houding valt te corrigeren dankzij oefeningen die thuis en on the job uitgevoerd kunnen worden. Jouw medewerker leert zelfredzaam te worden op het gebied van rugpoblematiek en al niet langer onnodig met rugpijn te blijven rondlopen.

Afname vanaf 5 medewerkers